Válassz nyelvet!

Hungarian Chinese (Simplified) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French Galician German Greek Hebrew Irish Italian Japanese Korean Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovenian Spanish Swedish Turkish
jtemplate.ru - free extensions Joomla


Vásárlás az interneten külföldről - mennyi is a vám

Külföldön általában olcsóbbak az áruk (pl laptop, mobil, etc). De mi a helyzet a vám-mal? Ezt a kérdést járjuk most körül.

Bővebben: Vásárlás az interneten külföldről - mennyi is a vám

Az internetes vásárló jogai

Sajnos sokan nincsennek tisztában azzal, hogy milyen joguk is van internetes vásárlás esetén .

Ha tehát interneten vásárlunk, bármiféle indoklás nélkül (természetes ha akarunk indokolhatjuk ) Trusted Brokers List - https://trustedbrokerslist.com/binary-options/binomo/ vissza küldhetjük a terméket, a kézhez vételtől számított nyolc munkanapon belül a kereskedőnek .

Ha azonban előzetesen nem tájékoztatott minket a kereskedő, akkor ez meghosszabbodik 3 hónapra .
Elállás esetén az értékesítő köteles legkésőbb 30 napon belül visszafizetni a vételárat .
A vissza szolgáltatással kapcsolatos árat természetesen a vásárló állja, azonban egyéb díjakat nem követelhet a kereskedő .
Ugyanígy , ha nem tudja teljesíteni a megrendelést , köteles vissza fizetni . Ha nem felel meg a termék vagy a szolgáltatás az előírtaknak ( eltér a megrendelttől, hibás ) , úgy az értékesítő köteles viselni a vissza szolgáltatásból adódó költségeket állni .

A távollevők között kötött ügyletek esetében is érvényesek a szavatossági, illetve jótállási jogok, azaz, ha a termék gyártáshibás, akkor a minőségi kifogással a kereskedőhöz lehet fordulni.
Az kereskedő nem kérhet/követelhet ellenszolgáltatást olyan termékért/szolgáltatásért, melyet a vevő nem rendelt meg. Akkor sem kell fizetni, ha a tévesen kiküldött terméket a vevő nem küldte vissza számára.
Azonban bizonyos internetes vásárolt árúknál érvénytelen az elállási jog, pl ha újság-előfizetést veszünk, illetve ha a CD/DVD, PC-játék csomagolását kibontjuk.

Lényeges dolog, hogy nem elég telefonon jelezni szándékunkat, írásban kell állni a szerződéstől.

A jog nem vonatkozik még az aukciós honlapon vásárolt termékekre/dolgokra.

Forrás: Európai Bizottság fogyasztóvédelmi kampánya